im in luff with bumblebee AND bumblebee do luff me »

Friday, September 17, 2010

jang jeng jong~


tibalah mase tuk aku hupdate kisah raye aku ye. memandangkan hari ne raya 6, hari ne la aku hupdate kesahh raye aku *walopon aku xpose 6* huu. b4 dat AMARAN keras dr aku ye, entri ini di penuhi dgn gambaaas. hee

30 Ramadhan.

syawal kali ne, turn seblah papa. so, malam raye kitorg gerak balik menuju ke Batu Pahat from Puchong. *mama & 3 org adeq2 aku dah turun uma Puchong kitorg 3 hari b4 gerak balik BP tuk celeb eid mubarak*. ktorang gerak actuali xla malam sangat cuz sampai BP beberapa minit b4 bukak puase. traffic*gitewww perkataan* takla sesak sangat. ktorg balik tu xmcm pnat sbb xjem, aku xsure la if papa lalu short cut or ape cuz kat Melaka tu papa xlalu highway, tu yg aku kompemm. ;)

1 syawal

pagi2 ktorg bangun taw nak bersiap. tapi last2 muke aku same je. bukan aku mn=inat nak tempek pape kat muke ne. heee. so b4 ktorg gerak p uma atok *ohye, memandangkan uma atok fully booked, kitorg tto kat hotel berdekatan* b4 gerak uma atok ape lagi sakan la bergamba. heee. bukan senang taw kitorg nak cukup adeq bradeq. raye ne semuaa ade laa. ;)

so, here's the piccaS~


royal theme taun ne. heee ;)



luv 4eva. xoxoxo


gremlin2 mama & papa


heroes


couple in LOVE. :)

heeee, syok2 berphotoss kitorg tgk jam dah lwat lak. membebel atok cuz kitorg sampai lmbat. heee.
well, 1st raye pendapatan aku lumayan jugakk. murah rezki taunn ne.;) hee

2 syawal


peace. awal aku bgn nak pi kutip duet raye uma kawan2 papa plak 2day.;)

2nd day ktorg pegi sg ayam beraya kat uma seblah arwah ayah papa, arwah granpa kami, 1 st uma ktorg pegi, uma tok yem, banyak sangat kucingg yg cumil2 kat uma tu, tp pakan daya, macam mne nak hangkot bawak balik. BP>>ganu, menanges.! huuu. uma ne besh cuz banyak barang antik, semua antikk2. ;) tapi syg smua gamba aku yg berangan kat uma tok yem xpat diselamatkan cuz hp aku buat prangai. Mr bumblebee cakap virus, cuz everityme ak take pics upenye gamba berangan aku tu xde pon kat photos. hampehh je.


ne uma tok yem, kat lua je.
baju itam: kazen
dress: our cupcakess* adeq bongsu aku daa*


gamba ini tuk Mr Bumblebee. tgk tu gegeh taw msg kamu, nampak tu kepit kat ktiak charger hp. :p

then ktorg p raye uma kawan2 papa. dat time bateri kamera dah kong kingg kungg, so berangan je laa. heee

b4 pegi beraya ktorg bergamba dlu depan uma atok. atok mane? kepala dy pusingg, so xde laa.

here the picss~


cupcake not in mud, dress je cantikk. huu


completing each otha


along + abang + angah + achik + ateh + adeq


in luff. ngeeee.

3 syawal

just beraya di kawasan skitar, uma pak long, tok andak. pak cik aku from KL pon sampai today so, ktorg braya lagi la kat uma atok. most of the day spend kat uma atok je.

4 syawal

today kitorgg gerak balik ganusssa dah, otw back, singgah kemaman uma atok seblah mama. beshh atok buat nasi minyak spesel for us. i loiiikkeeee, tapii..... huuu

5th syawal

kami our syorga sambungla lagi beraya kat our syorgaa plak. mama tempah nasi minyak cuz today dah agak ramai yang datang. ramai la jugak yg datang dat day. ;)

so, today ade pics laaa.


cube cari MrBumblebee *ne anak2 murid my mum*


ne sebahagian dr staff my papa

6th syawal

siang hari we just go jalan2 uma2 jiran je. but the big event is when MALAM. hee, eh b4 dat, ptg tu Mr Bumblebee dtg uma lagi. ye la smlm dtg kire beraya uma cg. tp pic lam hp Mr Bumblebee.
at nite, we're having BBQ.! yay.!

the picss~


gegeh abg & acik.;)


cupcake & kawan dy. ;)

cameragurl yg xle harap. hee


aku cume pure2 dsitu.


bibik, pemanggang yg setiaa. hee

afta dat, activity dessert, men mercun. hee


papa lak excited duk men mercunn. huu

abg pon nk tunjukk gak khbatan dy men mercunn. huu

7th syawal
ari ne sdara2 seblah mama ade mai uma. berkumpul kat uma aku dlu b4 beramai2 then pi kenduri kawen anak sepupu my mum. ;) ktorg continue beraya uma atok2 sedara terdekat. ;)


adeq bradeq mama

cuzzies juge


mama bergosip ngan mak long aku, aku cameraman org kat blakang. haruu

8th syawal
today plak smpai la kul 2, ktorg just melepak dgn buhsan nye kat uma. then bile busan menguasai dri, aku ajak mama aku p beraya. so kitorg pon pi beraya uma kawan2 mama.
kitorg pon g gak kat kawasan rumah kat mane aku membesar dlu, kat kampung. beshh. tunjuk kat cupcake tempat aku & kakak2 & abg dy main2 kecik2 dlu. huu. its fun. ;)


posing tepi jalan. ;)

cnila tempat saye membesar dgn sehat & kuat. ahaha


beraye. :)

yayyy.! setel pon hupdate, dari dalam bilik kua bilik, dr dapur ruang tv, semuaa cerukk uma aku p buat enntry ne. entry terpannnjjjaaaaaaaangg ne. huuu.

selamat menjamu gamba

hepi raya olsss.!

7 comments:

E.d.Y said...

meriahnya...

warna gold 1family mmg lawa

DKosongLapan said...

betoi punye ghayeeee niiiii.....

moh ke ghumah

sweetsal said...

bestnye buat BBQ..terliuq, hari tu pn buat BBQ kt kpg tp tak sempat merasa, dh blk KL..huhu

Missy Nazirah.Z said...

waaa..kuning di raja. sgt meriah dan cantik2 belaka.tehee

darkbatman said...

giler ceria tema kamu taun ne.hehehe.. mesti meriah kan?

cik elina said...

juling mata saya tengok gmbar yebbit.
haha.
kasi pinjam baju raya boleh ?
:D

yebbit + . + said...

e.d.y:meriah gak la tis yer. huuu
D08:yay. nk2. nk wett rayee skalii. huu
sweetsal:ktorg dah plan lma dah. br ritu mnjd. huu
missy nazirah:royal~lalalaa
darkbatman:huuu, syiokknye rayee.
cik elina:boleyy2. meh dtgg umaa.

Newer Post Older Post Home