im in luff with bumblebee AND bumblebee do luff me »

Wednesday, May 12, 2010

uwaaaaaaaaaaaaa

bila hati aku riang dan menyanyi gumbira. ade je yang buat aku sadiss balikk.

tettt tettt. hengpon berbunyikk. tanda msg masok.

a.edit: mek*panggilan mnje yang dipanggel oley abg edit & kdg2 papa aku*, awk ade saman ke?

daku: ade. tapi tatau la. xsure.

a.edit: roadtax awk xley sambong cuz awk di black list.

daku: abg edit, kol jap.

ringg ring ringggg * aku tipu hp aku bunyik cmtu*

a.edit: halooo *dgn nada sore tumpang sedih* camne ne?

daku: tu laa. along cek saman ade 4. bile mase kena saman pon tatau.

a.edit: oww. bukan ade 15 saman ke? semuanye yang rm300.

daku: eh, biar btol. takkan laa.

a.edit: eh x x. salah pandang.

daku: *rase lega siket* xpela. sok alg p bayar.

aku pon cari canne nk cek on9. dripada 1 blog ne, aku dapat taw cara2nye. tengss pada blog tu yang berjasa.

adoi. mcam2 laa. sedey taw. baru je nk pi bercuti merayap2 bsame mr.bumblebee.


abg polis, bile awak saman saye?
saye xsedar pon.
saye baik je taw.
tapi semua tu saman lame.
saye taw bukan saye yang bawak dat time.
saye tanak bg sesape pakai cik TAN saye dah taw afta tis.!
kecuali aku kat sebelah or mr.bumblebee je.!

ohyee, tuk kwn2 yang mau cek saman sile ye:

Taip POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar kepada 32728

contoh : POLIS SAMAN 911809105110 hantar kepada 32728

atau untuk dapatkan maklumat lebih detail , taip sms :

SAMAN POLIS [no pendaftaran kenderaan] SEMUA , hantar kepada 32728

Kalau mahu detail saman dihantar ke alamat email, taip

POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] hantar kepada 32728

Contoh : POLIS SAMAN ABC123 akucomellajugak@yahoo.com dan hantar ke 32728

aku dah buat dah. hasilnye :

BERIKUT ADALAH SENARAI SAMAN SEHINGGA 12/05/2010:

POLIS: TAN7675 Saman 1 7/16/2008 5:02:00 PM KELANG RM100.00 T/PATUHI ISYARAT L/LINTAS 1-BBB916110
POLIS: TAN7675 Saman 2 7/2/2008 2:45:00 AM K/LANGAT(BANTING) RM300.00 LAMPU BREK/BREK KE 3 T/MENYALA 2-AF382979
POLIS: TAN7675 Saman 3 5/19/2008 9:48:00 AM RM300.00 HAD LAJU 1-DA0224493
POLIS: TAN7675 Saman 4 7/1/2009 12:36:00 AM KUALA LUMPUR RM300.00 HAD LAJU 1-DC142858

sedihnyeee.!!! cik TAN dah lak sok expired dah. adoi.


7 comments:

sarah shafie said...

byknya saman..melayang fulus..

Miz Kadiah said...

keciannyer...
banyak la duit tu terbang...

s h e e said...

hukhuk...manyaknyew saman...hadoi...nk cek gak la...

belalang hijau said...

td belalang kene saman gak...tp saman parking jela...rabak 30 hengget...

Aidi-Safuan said...

hahaha...nih mau seribu nih. :P

yebbit + . + said...

to all :

suda setel separuh. makan megi je la this week. huuu

nuriz said...

dulu ada check saman..tapi saman tu tak betul..dari mana jpj amik tak tau le. tempat tak penah pegi pun tapi cakap tak pakai tali pinggang..leh je renew lesen sebab saman tu memang tak betul pon.

Newer Post Older Post Home