im in luff with bumblebee AND bumblebee do luff me »

Sunday, November 21, 2010

master reset atau name kampungnye FORMAT N97. :p


dah bersedia anak2 untuk tutorial pertame2 kalinye lam hidup abg bloggie ini. ;p

gini critenye, ekceli, hp yebbit ne dah berkulat tungggu time tuk di format, kununnye, nak anto kedai la. tapi, Mr Bumblebee ckp no need la. buat sendirik je. dalam mase cuti ne pule, Mr Bumblebee terchenta memangla seorang perdana menteri, bz 86 jam seminggu. jadi, sebagai GF yang berdedikasi dan berkaliber ini, aku pon google la, pe lagi. so dapatla beberape petua., :)

  1. okey, mule2 korang kena la off dulu encek N97 anda ye. anda boley off sendiri je, ataupon suh mak anda tolong off kn kalo anda pemalas gred A. :p
  2. kendian, sile tekan 3 button seperti dibawah smbil lagi 1 tangan tekan button on. make sure, korang tekan 3 button tu dulu b4 tekan button on ye.
  3. bagi mengelakkan kekeliruan, 3 button bertuah tersebut adalah
  • Caps shift
  • Space bar
  • Delete button diikuti
  • on button


4. ianya dikira BERJAYA bile phone tu tanye asal korang bangladesh ke, myanmar ke, macam aku, malaysia. :p

selamat mencuba. ehehe

3 comments:

Cik Bulat said...

hahaha,nakal sekali bunyinya.. nasib ai guna 3310 . lagi mahal T__T

yebbit + . + said...

@cik bulat

uishh, susah tu nk crik skg, yebbit nk bley? huu

hamzah ian said...

pergh.. phone mahal..

Newer Post Older Post Home